נס ציונה על המפה הקולינארית. 25 שנה אחרי שהוכרזה כעיר, החליטו היזם ירון דלאל והשף אוהד קויתי להביא אל נס ציונה את טעמי הבשר המעושן ופתחו את המעשנה ברחוב ויצמן 24.
דלאל מגיע מעולם היין והחל את דרכו ביקבי כרמל, שם עבד כחמש שנים. במסגרת תפקידו עבד גם מול מסעדות ולאחר שצבר ניסיון בתחום החליט שהגיע הזמן להתמקד בעולם הזה ולפתוח מקום משלו. מאחורי השף קויתי עומדות שנים רבות של ניסיון במטבחים כמו מול ים, טאפיה, סרגוס ועוד. בשנתיים האחרונות מיקד את עצמו בתחום עישון בשרים על גזעי עץ אלון אמריקאי בחום נמוך. כך העשיר את הידע בכל הקשור לעישון בקר ועופות. אז נולד הרעיון לחבור לדלאל, אותו הכיר במסגרת שיתוף פעולה של השניים באחת המסעדות שדלאל פתח, ולהקים מסעדה על טהרת המעשנה, מתוך אהבה לאוכל וכבוד לתהליך העישון.
את התפריט של המסעדה בנס ציונה יצר כאמור קויתי מהידע שרכש לאחר ניסיונות עישון רבים. הוא החליט לזקק את התפריט ולהציע בו שתי קטגוריות: בקר מעושן או עוף מעושן. אם יש לכם חבר צמחוני, הוא יוכל לבחור במנת טופו מעושן.
קטגוריית הבקר המעושן מציעה ארבע מנות של 200 גרם ב-39 שקלים: אסאדו – צלעות מעושנות בתערובת התבלינים הסודית של המקום; בריסקט – חזה בקר מעושן ועסיסי; מנת הדגל Low & Slow – אונטריב בבישול ארוך ארוך בציר בקר; ומנת ספיישל המעשנה – נתחי בשר מתחלפים.
קטגוריית העופות מציעה שלוש מנות במחיר של 39 שקלים כל אחת: עוף מעושן – כרעי עוף במרינדת עשבי תיבול ארומטיים; DEEP FRIED CHICKEN במעטפת קריספית; או עוף שלם במעשנה – בהזמנה מראש בלבד.
התוספות שמגיעות ליד כוללות תפוחי אדמה מעושנים וחמים עם צ'ימיצ'ורי, סלט כפרי או קולסלו (14 שקלים לכל תוספת).
המעשנה, רחוב ויצמן 24, נס ציונה. פתוח בימים א'–ה' בין השעות 11:30-23:30, ובימי שישי מתקיימת מכירת בשר מעושן הביתה (במשקל) בין השעות 10:00-16:00. טל': 086553500.
תגובות