פרויקט "הזדמנות שנייה להשכלה גבוהה" יצא לדרך ברחובות לפני כשלוש שנים, ביוזמת הפורום לקידום מעמד האישה. הפרויקט, שמתקיים בשיתוף עם מפעל הפיס ומכללת אחווה, שם לומדות רוב הנשים, נועד להעניק לנשים רחובותיות בגילאי 35 ומעלה הזדמנות ללמוד לתואר אקדמי ראשון.
בימים אלו מסיימות בנות המחזור הראשון את התואר הראשון שלהן. כעת נערך הפורום לשנת הלימודים הבאה, לקראת צאתו לדרך של המחזור הרביעי. השנה פותח הפורום את התוכנית לאפשרות הגשת בקשה למלגה לתושבות רחובות מעל גיל 35 שרוצות ללמוד לתואר ראשון גם במוסדות אקדמיים אחרים המוכרים ע"י המל"ג, ולא רק במכללת אחווה.
כל הסטודנטיות הזכאיות למלגה תורמות בחזרה שעות התנדבות בקהילה במגוון מוסדות ופעילויות בעיר, כגון: חונכויות בבתי הספר, במועדוניות ובמתנ"סים, עזר מציון, קפלן, על"ה, קהילה נגישה, הבית החם לנערות, סיירת הורים, בי"ס עידוד, ועוד. בכך למעשה נתרמת הקהילה כולה מהפרויקט. בנוסף, הפורום מלווה את הסטודנטיות בעזרה בלימודים בשיעורים פרטיים וקבוצתיים, שניתנים על ידי מתנדבים, לאורך כל התואר וללא עלות.
חברת המועצה אווה גור, מחזיקת תיק קידום מעמד האישה: "פרויקט "הזדמנות שנייה" הוא פרויקט הדגל של הפורום. מדובר בפרויקט משנה חיים עבור הנשים המשתתפות בו. אני גאה מאוד בכך שהפורום לקידום מעמד האישה ברחובות מהווה בית חם לנשות העיר, כתובת לכל פנייה, ומעניק ייעוץ וליווי לנשים לאורך כל התואר".
אביבה חלבי, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה: "הנשים שלומדות בתוכנית בימים אלו עוברות שינוי משמעותי הן מבחינה אישית והן מבחינה תעסוקתית. כבר כעת – עוד בטרם סיום התואר – הן משפרות את שכרן ואת המצב התעסוקתי שלהן. אני מזמינה כל תושבת רחובות מעל גיל 35 שמבקשת לרכוש השכלה, להגיע אלינו כדי לבדוק את ההתאמה לפרויקט".
הפרויקט הוכח בשנים האחרונות כמשמעותי ביותר עבור הנשים המשתתפות בו. אחוזי ההצלחה בפרויקט גבוהים במיוחד ו-97% מהסטודנטיות ממשיכות את לימודיהן ומתוכן כ-4 מצטיינות דיקאן. הצלחה זו מתאפשרת בזכות ההשקעה הרבה של הסטודנטיות והסיוע של המתנדבים המלווים את הסטודנטיות בשיעורים פרטיים וקבוצתיים.
הסטודנטיות המשתתפות בפרויקט מציינות את עוצמת השינוי שחולל בהם הפרויקט: "כל הבית הפך להיות חלק מהתהליך, אני מצליחה לעזור יותר לילדים בלימודים", "מאז תחילת הלימודים ילדיי קיבלו יותר מוטיבציה ללמוד בעצמם", "גיליתי כי כשכל כך עסוקים מספיקים יותר, מצאתי בעצמי יכולות שלא הכרתי", "מקום ההתנדבות נתן לי תחושה נפלאה, התחברתי למקום ולאנשים ואשמח להמשיך ולתרום", "היכולות שגיליתי בעצמי בעקבות הפרויקט נתנו בי את הכוח וכך הצלחתי גם לשנות את מעמדי התעסוקתי".
הצטרפות לפרויקט, הגשת טפסים למלגה עד ה-25.8.19 ופרטים נוספים באתר העירייה.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות ברחובות?
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של "ערים"
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באייפון
תגובות