20 סלונים נפתחו אתמול (רביעי) ברחובות לשיח בין תושבים ותושבות שבשגרת יומם לא נפגשים ולא מדברים על נושאים שמעניינים אותם ומטרידים את החברה הישראלית.
מדובר באירועי חסר תקדים ברחובות ובישראל בכלל, שיצר שיח משותף, מכיל ומקרב במגוון נושאים השנויים במחלוקת בציבוריות הישראלית, הקשורים לקהילות השונות, כגון: דתיים וחילונים, שבת במרחב הציבורי, עולים וותיקים, מחאת יוצאי אתיופיה, נשים ופמיניזם, דיאלוג במוזיקה, ועוד. בכל בית וסלון התארחו כמה עשרות משתתפים עם שני מגשרים / מנחים מקצועיים. מלבד עיריית רחובות, לפרויקט היו שותפים גופים עירוניים וארציים ומטרתו הייתה לחבר בין התושבים והתושבות דווקא בתקופה בה הקיטוב והשיסוי החברתי גדולים מאוד.
השיח היה ערני ותוסס. בסלון של משפחת טמאנו ומשפחת יצחק נערכה היכרות עם התרבות האתיופית ונערך שיח על הסוגיות שמלוות את הקהילה האתיופית בארץ. הכיבוד היה מסורתי – דאבו ואינג'רה.
בשני הסלונים של הקיבוץ העירוני נערכו דיונים גם על גזענות והיחס ללהט"בים. הייחוד של האירוח בדירות של הקיבוץ העירוני של דרור ישראל היה מסקרן לא פחות מהדיון בנושאים שלשמם הם התכנסו. בסלון של משפחת אדר השיח נערך באנגלית ועברית לסירוגין, כשצעירים מישראל ומארה"ב נפגשו על מנת לדבר על יחסי ישראל והתפוצות.
בסלון של משפחת משפחת מחט שעסק בנשים ובפמינזם היו 13 נשים ו-2 גברים. השיח היה ערני ותוסס ועדכני גם בעקבות הפסיקה בבג"ץ בקשר לטנקסטיות שפורסמה ביום ראשון.
בסלון של משפחת שיטרית, דובר על תקשורת מקרבת. שעת הסיום חרגה כמעט בשעה מהשעה שנקבעה בגלל השיח הערני והרצון של הקבוצה להמשיך ולדבר.
המנחים, 40 במספר, חזרו עם חוויות ורשמים מאוד מגוונים ואחד הדברים שעלה בכל המקומות זה הרצון להמשיך להיפגש ולייצר את השיח.
חן כהן :"היה מרגש להנחות את הערב בנושא פמיניזים עם גלית קוניק-הופמן. מגוון הנשים והגברים שהגיעו אפשר שיח רב ממדי ומעמיק".
אבי קלנר: "היה ערב מדהים בנושא השבת במרחב הציבורי. חבל שלא הסרטנו את השיח בהתחלה ובסוף, מפילוג וביטויים קשים לערכים מחברים ורצון לקשר המשך. ממש גישור קבוצתי מורכב וכמובן משתלם".
ראש העיר רחמים מלול: "דווקא בימים שבהם השיח הפוליטי הוא מפלג ומתלהם, אנו יוזמים ברחובות פרויקט עירוני שמאפשר שיח מכבד ומכיל. אנו בעד פתרון קונפליקטים מתוך הידברות ושיח, במפגש של אנשים שונים עם דעות ותפיסות שונות. אני קורא לתושבים ולתושבות להתחיל כאן, ברחובות, בסחף של שיח חיובי ומקרב, שיתרום לאווירה החיובית בעיר וישמש דוגמא לדור הבא, כיצד נוכל לחיות כאן כולנו ביחד".
אביבה חלבי, מנהלת מרכז הגישור העירוני: "נלסון מנדלה אמר 'לא אירוע חד פעמי יצור שוויון, אלא מחויבות ארוכה להפוך את העולם למקום טוב יותר, מחויבות אחת ביום, כל יום. כך יהיה לנו עולם טוב יותר'. ברצוני להודות לכל אחד ואחת מהמנחים על ההתגייסות להובלת השיח, למארחים שפתחו את לבם ואת ביתם בשמחה, לצוות מרכז הגישור וכל מי שלקח חלק ביצירת הערב הזה".
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות ברחובות?
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של "ערים"
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באייפון
תגובות