תולשים את פרחי הברוקולי בידיים והם מושכים איתם את תערובת הגבינות הטעימה שאף פעם לא מאכזבת. מאכל טעים במיוחד שמשדרג את שולחן.
המצרכים:
1 ק"ג ברוקולי
כף וחצי מלח גס
חמאה לשימון התבנית
לתערובת גבינות וזיתים:
4 ביצים
חצי כוס חלב
כוס קמח תופח
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
כפית מלח דק
חצי כפית פלפל שחור גרוס קורט אגוז מוסקט
חצי שקית גבינת קוואטרו פורמאג'י של גד
20 זיתים שחורים – עדיף מזן קלמטה מגולענים וקצוצים
לציפוי:
250 גרם גרם גבינת מסקרפונה 40 אחוזי שומן של גד
2 כפיות תבלין זעתר
חצי לימון פרוס לחצאי עיגולים דקים
להגשה:
שתי עגבניות חצויות
אופן ההכנה:
מפרקים את ראשי הברוקולי לתפרחות בינוניות כך שיישארו להם גבעולים באורך 5-7 ס"מ.
מניחים בקערה, זורים מלח גס ויוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי.
משהים ל-10 דקות, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
מחממים תנור -ל-200 מעלות ומשמנים ב נדיבות תבנית בחמאה.
טורפים ביצים וחלב בקערה גדולה. מוסיפים קמח תופח, קליפת לימון מגוררת ותבלינים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קוואטרו פורמאג‘י וזיתים ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית
להרכבת המנה:
מעמידים את תפרחות הברוקולי בתערובת כשהגבעולים כלפי מעלה. בעזרת כפית מניחים גושי מסקרפונה בין התפרחות. מפזרים זעתר ופרוסות לימון.
אופים כ-20 דקות עד שהבלילה מתייצבת.
סוחטים מעל עגבניות ומגישים מיד.
תגובות