בערים רבות בארץ העירייה מספקת הרקדת עם חינמיות לרווחת התושבים לאורך השנה. תושבי רחובות לעומת זאת, זוכים לרקוד רק חודשיים בשנה, בנוסף לפסטיבל האביב שכבר הפך למסורת בחג פסח. תושבים רבים מעוניינים להרחיב את ההרקדות גם ליתר חודשי השנה ותוהים מדוע הדבר לא נעשה לאור הביקוש הגדול.
כרמית שימקו, שהרקידה בעבר בהתנדבות בעיר, אומרת: "ישנה רשימה ארוכה של כ-26 ערים ברחבי הארץ שבהן מספקת העירייה ריקודי עם חינמיים לטובת התושבים לכל אורך השנה. כך לדוגמה נעשה באשדוד, בהרצליה, בחדרה וברמת גן, שמקצות יותר מאולם אחד לרקדנים. ברחובות העירייה מספקת הרקדה רק למשך חודשיים בשנה, ביולי-אוגוסט או באוגוסט-ספטמבר, וגם בפסטיבל האביב הקצרצר".
אולי אין ביקוש להרקדות עם ברחובות?
"הגיעו הרבה רוקדים ואם האולם היה מספיק גדול היו מגיעים אף יותר. אני מרקידה בהתנדבות באולם שהעירייה ספקה לשם כך, הבעיה היא שהאולם קטן והמיזוג לא מספיק טוב ולא מצנן. זהו האולם הכי פחות מתאים למטרה זאת".
ומה לגבי חודשי הקיץ שבהם העירייה מעניקה הרקדות בחינם?
"זה לא מספיק. העירייה מאפשרת אך ורק למרקיד יחיד להעביר את ההרקדות, בעוד שנהוג בכל ערי הארץ להחליף מרקידים בכדי לגוון".
מה פסול במרקיד יחיד?
"המרקיד מרוויח סכום גדול יחסית עבור ההרקדות של העירייה. פניתי לעירייה אין ספור פעמים ואמרתי להם שיתנו לי את הסכום שמרוויח מרקיד יחיד ואוכל לדאוג לריקודי עם בהדרכת מרקידים מגוונים לכל אורך השנה. הסכום שהעירייה נותנת לחודשיים יכול להספיק לשנה שלמה. תחושתי היא שהעירייה הערימה כל כך הרבה קשיים, שמנעו ממני הרקדה חינמית. לכן אני לא ממשיכה להרקיד בהתנדבות".
תגובת העירייה: "הנושא ייבדק".
תגובות