הפקולטה לחקלאות (צילום: ג'ני גפטרשוסטר)
הפקולטה לחקלאות (צילום: ג'ני גפטרשוסטר)

מדריך מיוחד בנוגע לפציעות סטודנטים – כיצד והאם ניתן לקבל פיצוי

האם יש משמעות לפציעה בתוך שטח האוניברסיטה או מחוץ לה, האם בעצם היותי סטודנט אני נמצא תחת פוליסת ביטוח כלשהי, ומה עלי לעשות במידה ונפצעתי במהלך שנת הלימודים? כל זאת ועוד במאמר שלפניכם

פורסם בתאריך: 29.10.17 11:09

-->

סטודנטים נפצעים חדשות לבקרים ברחבי המוסדות להשכלה גבוהה. זה יכול לנבוע מנפילה בשטח המוסד בשל מרצפת שבורה, החלקה במדרגות, תפיסת אצבעות בדלת, פציעות במעבדה, פציעות ספורט, התחשמלות ועוד. לדברי עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און, בניגוד לתלמידי ישראל המבוטחים מכוח החוק בפוליסת ביטוח תאונות אישיות כל עוד הם רשומים במוסד חינוכי ולומדים בו הלכה למעשה – חובה זו אינה קיימת במוסדות להשכלה גבוהה. לפיכך, מומלץ וחשוב לבדוק לעניין כל מוסד האם רכש ביטוח זה עבור הסטודנטים.

עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און

עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און

 

במקרים רבים, התשלום לביטוח מטעם המוסד הינו חלק מתשלומי הלימודים המוטלים על סטודנטים. במידה שכן – תחול פוליסת הביטוח הנ"ל על הסטודנטים גם מחוץ לשעות הלימודים, 24 שעות ביממה, ותכסה נזקי גוף שנגרמו לסטודנטים מכל מקור שהוא. במקרה של פציעה, כאשר יש בנמצא ביטוח של המוסד, ניתן לתבוע פיצוי במסגרת הפוליסה. לצורך כך, יש לברר מהי הפוליסה הרלבנטית וחברת הביטוח המבטחת. הפוליסה תעניק פיצוי לסטודנטים ללא צורך בהוכחת אחריות או רשלנות. כך, אין צורך למצוא "אשמים" או רשלנים, אלא להוכיח את הנזק בלבד. אין גם רלבנטיות לאחריותו של הסטודנט עצמו לתאונה.
הבעיה היא – גם אם קיימת פוליסה כזו – שמדובר בפוליסה כללית שכיסויה נמוך ופעמים רבות הוא אינו מספיק על מנת לפצות את הסטודנט בגין נזקיו.

במקביל, פתוחה הדרך להגשת תביעה נזיקית נגד הגורמים האחראים כלפי הסטודנט. כך, פיצוי על פי הפוליסה, אם קיימת, אינו מונע הגשת תביעות נוספות כלפי גורמים נוספים שנושאים באחריות לפגיעה, כדי לקבל פיצוי מעבר לפיצוי המצומצם מכוח הפוליסה שרכש המוסד האקדמי. כדי להצליח בתביעה נזיקית זו יש להוכיח אשם ורשלנות של המוסד האקדמי, ואת הקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזק שנגרם לסטודנט. בנוסף, יש להוכיח את הנזקים שנגרמו לסטודנט (הוצאות אשפוז, הוצאות רפואיות שאינן ממומנות, עזרה בשכר, הוצאות נסיעות, אובדן הכנסה עתידי וכן הלאה).
כלומר, פציעה בשטח של מוסד להשכלה גבוהה אינה שונה מפציעה אחרת, כאשר המוסד אחראי כלפי אדם שנפצע בשטחו באם הנזק נגרם כתוצאה מרשלנותו של המוסד. לדוגמה: נפילת חלון במוסד החינוכי ופציעת סטודנט – הינה בגדר אחריותו של המוסד החינוכי לתחזוק המקום. במיוחד יש לשים לב לפציעות בשיעורי ספורט, בהם מחויבים הסטודנטים כחלק מדרישות המוסד החינוכי. באחד המקרים חויבה אוניברסיטה לשלם פיצוי לסטודנט שנפצע בשיעור ספורט מבעיטה חזקה שקיבל במהלך האימון.
מומלץ מיד לאחר תום הטיפולים הדחופים לאסוף ראיות ככל האפשר, שמא יהא קשה לאתרן בהמשך. למשל: פרטי עדים לתאונה, עותק מפוליסת הביטוח, צילום זירת התאונה, עותקים מכל המסמכים הרפואיים בגין הפציעה, עותקים מהקבלות בגין התשלומים וההוצאות השונות, הוכחות לכל הנזקים שנגרמו ועוד. כמובן שיש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי, על מנת לנהוג באופן מושכל ונכון.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר