בית הכנסת אור ציון, בראשותו של הרב אופיר שמיר, שכן בשש השנים האחרונות במבנה טרומי קטן וזמני בשכונת רחובות החדשה, בשטח שנמצא כעת בשלבים האחרונים לקראת הפיכתו לגן ציבורי. בזמן שהעירייה אישרה לרב שמיר להשתכן באופן זמני במבנה ששימש לפני כן כמשרד של החברה הקבלנית הבנוה בשכונה, הועלו טענות מצד חלק מהתושבים על כך שהרב וקהילתו השתלטו בצורה לא חוקית על המבנה וכי הם שוהים שם ללא אישור. לבסוף, אישרה העירייה הקמת בית כנסת של קבע, כאשר טקס הנחת אבן הפינה ייערך ביום רביעי הקרוב, ט"ו בשבט, בשעה 15:30, בנוכחות נציגי העירייה.
הרב שמיר, כמה זמן המתנתם לקבלת היתר למבנה של קבע?
"נצח. שש שנים. כשהגענו לכאן המטרה הייתה אחת – לבנות בית כנסת בשכונת רחובות החדשה, שהיא אולי השכונה גדולה בעיר. בית כנסת לא היה בה. הבנו שמדובר בתהליך, אבל לרגע לא חשבנו שנצטרך לחכות כל כך הרבה. הגענו למצב שכבר בנו מגלשה מעל בית הכנסת שלנו, יש ערמות חול מכל הצדדים וגדרו אותנו מכל עבר".
כיצד קיבלת את ההמתנה הארוכה?
"אני מודה לאל. לכל דבר יש את הזמן שלו וכל מה שקורה קורה משמיים. בגמרא נאמר: 'כל הדוחק את השעה, השעה דוחקת בו'. לכן אין לי ספק שזהו הרגע הנכון להניח את אבן הפינה. בחרתי בט"ו בשבט, שבו במקום לנטוע עצים אנו נוטעים את בית הכנסת שלנו".
איך אתה רואה את מקומו של בית הכנסת בשכונה? לאורך השנים עוררתם לא מעט התנגדויות.
"בית הכנסת בא לקרב בין כולם ולהאיר את התורה על כולם. כל יהודי באשר הוא יתקבל בו בנועם וברצון. מרגע שיהודי נולד ועד לרגע שהוא מסתלק לעולמו הוא מחובר בכל נקודה בחייו למקום הזה. בית הכנסת הוא לא מקום שבא חס וחלילה ליצור מחלוקות. מה שקרה במלך השנים הללו יצא משליטה שלנו ואני לא מאשים אף אחד בכך. אנחנו רוצים להודות לראש העיר רחמים מלול, לסגנו מתן דיל, לחבר המועצה אמיתי כהן, לקהילת המתפללים ולשכנים, ולכל מי שטרח ועשה והיה שותף למהלך הזה. כל מי שטרח ועשה לכבוד השם, השם ישלם שכרו".
אגב שכר, הקמת בית כנת היא עסק יקר. מי יממן את הקמתו של המקום?
"קיבלנו תרומה מיהודי צדיק שאפילו אינו דתי. הוא תרם קרוב למיליון שקלים. הצדיק הזה תורם לא רק להקמת בית הכנסת שלנו, הוא עושה דבר חשוב מכך והקים מחסה לבני נוער שהגיעו לרחוב. כאלה שההורים לא רצו אותם בבית. הוא שכר עבורם מקום ומדריכים וזה עולה לו קרוב ל-70 אלף שקלים בחודש. זוהי הצלת נפשות".
מאיה
יש שכר לפועלך המשך כך.