איך מתקנים לב שבור? מה הקשר בין שריטות, דלקת ריאות וזיהום הקרקע? למה חרקים הם מזון העתיד? על שאלות אלה ועל עשרות שאלות אחרות ישיבו מדעני מכון ויצמן למדע במסגרת "ליל המדענים", ערב אחד המוקדש כולו למדע בגובה העיניים.
אין יום שבו לא מתרחש משהו במכון ויצמן למדע: המדענים במעבדות מגלים את רזי העולם – בין אם זו פריצת דרך גדולה ובין אם תגלית קטנה שתתחבר בעתיד למשהו גדול יותר; סטודנטים מכל רחבי העולם מבצעים עבודות מחקר – ותלמידי בתי ספר ומורים מגיעים כדי להשתתף בפעילויות של מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע. כעת, לערב אחד, גם הקהל הרחב מוזמן להגיע ולגלות מה בדיוק נעשה במכון. ב-19 בספטמבר 2017, יום לפני ערב ראש השנה, מכון ויצמן למדע פותח שעריו ומזמין את הציבור להשתתף בהרצאות ובסדנאות, לחזות בתערוכות, לצפות בהדגמות מדעיות, לסייר במעבדות ולבקר במוזיאון גן המדע.
"ליל המדענים" יתקיים השנה בסימן "האנושות בשנת 2050". כלת פרס נובל לכימיה, פרופ' עדה יונת, תסביר מדוע תגליות אדירות בעולם הרפואה מגיעות לעיתים אל סף "פשיטת רגל"; פרופ' צחי פלפל ידבר על תורת האבולוציה; ד"ר אוליאנה שימנוביץ תספר מה יש לנו ללמוד מתולעים ועכבישים; פרופ' דן יקיר יעסוק בשאלה אם כדאי לנטוע יערות כדי להאט את התחממות האקלים; פרופ' ורדה רוטר תיתן הצצה למלחמת הגנום בסרטן; פרופ' אלי ארמה ידבר על התאבדות תאים; ומדענים רבים אחרים יציגו את מחקריהם בחזית המדע העולמית. במקביל ייערכו בקמפוס מופעי הדגמות מדעיות לכל המשפחה, מפגשים עם רובוטים, ודיונים בנושאי יזמות, חינוך ומדע. הפעילויות יתחילו בשעה 17:00 ויימשכו עד שעות הערב המאוחרות. הן מיועדות לילדים, לנוער ולמבוגרים. כל האירועים והפעילויות הם ללא תשלום, אך כדי להשתתף בחלקם יש להירשם מראש דרך האתר: http://davidson.weizmann.ac.il/programs/IRN2017
"ליל המדענים" מתקיים במכון ויצמן למדע מדי שנה מאז 2006, כחלק מפעילות כלל ארצית בכל מוזיאוני המדע ובמרבית מוסדות המחקר האוניברסיטאיים. הפעילות בישראל היא חלק מפעילות כלל אירופית אשר נערכת בחסות האיחוד האירופי ומשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל.
תגובות