"ייתכן שמתוך התפיסה של חובת הדיווח ושל 'לא תעמוד על דם רעיך', אפילו אצטרך לדווח למשטרה מי הם הילדים שמגיעים עם אופניים חשמליים לבית הספר. לא בכדי שיענישו אותם, אלא בכדי שיסבירו להם את החוק מטעם רשויות האכיפה". כך אומרת מנהלת קציר א', מרסל שמואלי, בעקבות התאונה שבה נפגע תלמיד כיתה ז' בבית הספר בעת שרכב על אופניו.
שמואלי: "חיים ובטחון הילדים הנם מעל הכול ולכן אני אשקול לשתף פעולה עם כל גורם שיעזור להטמיע את הבנת החוק ולדאוג כי הילדים יישמרו לחייהם".
יש לציין כי מזה שנים ארוכות שמואלי לוקחת את נושא הבטיחות בדרכים במלוא הרצינות והאחריות. "מזה כחמש שנים פועלת אצלנו הרכזת עדי, שתפקידה הוא הנחלת נושא הזהירות בדרכים", היא מסבירה. "כל שכבה מקבלת שלוש סדנאות בשנה. בנוסף, שכבת ט' לומדת את התחום במסגרת שיעורי אזרחות. אנו קוראים לכך אזרחות של זה"ב. שעה בשבוע אנו עוסקים בחוקים ובזכויות האדם מההיבטים של זהירות בדרכים".
לדבריה, על אף ההשקעה ידו של בית הספר קצרה מלהושיע: "חסרה לנו האכיפה. מספיק שיגיעו נציגי המשטרה לבית הספר ויחלקו רק דוחות של אזהרה למשפחות הילדים שמגיעים עם אופניים חשמליים. דוחות שבהם יצוין כי בפעם הבאה שתלמיד חטיבה יגיע עם אופניים הם יוחרמו או שיוטל קנס. אולי אף ניתן להאציל סמכויות לשיטור העירוני. אני חושבת שזה יעשה את העבודה".
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
Ndhdhddbbd
בני
כל הכבוד למנהלת ירבו כמותך בישראל
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
מתי הם יבינו שהגיל הוא לא פתרון צריך רק ללמד חוקי תנועה מגיל 14 וקסדה על הראש
גרי
לרותי ורד שלום,
הפתרון המוצע של המנהלת הוא מבורך אך לא מעשי מבחינת בלימת תופעת הנפגעים מהאופניים החשמליים. זוהי טיפה בים.
הפתרון הוא מערכתי שכולל את הרשויות השונות.
מגי
כל הכבוד למנהלת