תושבי אחד הבניינים ברחוב פינסקר שבצפון העיר רחובות, בסמוך למכון ויצמן, נחרדו לגלות כי בלובי הבניין שלהם מסתובב נחש גדול ממדים. אחת הדיירות התקשרה במהרה למוקד העירוני כדי להזעיק עזרה, ונדהמה לשמוע שבגלל שהנחש נמצא במקום פרטי אנשי העירייה לא יגיעו, וכי על השכנים להזמין לוכד מטעמם.
דיירת בבניין אמרה ל"ערים": "כל אדם בר דעת מבין שהנחש הגיע מחוץ לבניין, כנראה מהשטחים הפתוחים של רחובות. מה אנחנו אשמים שהוא נכנס דווקא אלינו?! איפה ההיגיון? העירייה חייבת לקחת אחריות על תושביה ולא להתנער מאיתנו במקרים מסוכנים כאלה. אם חלילה הנחש היה מכיש מישהו אני לא רוצה לחשוב איך זה היה נגמר. העירייה חייבת למצוא פתרון לתופעות כאלה, אולי אפילו להעסיק מישהו חיצוני. זו הרי חיה מסוכנת שמקורה בשטחים של העיר והעירייה היא הכתובת למה שקורה כאן. אפשר לראות בסרטון עד כמה זה היה מפחיד ומסוכן".
בתוך כך, הווטרינר העירוני מזהיר – כך תישמרו מזוחלים מזיקים:
אחת מתופעות הקיץ היא הופעתם של הזוחלים המזיקים כגון נחשים, עקרבים ונדלים. הווטרינר העירוני ד"ר אבי צרפתי מרענן כמה כללי בטיחות שישמרו עלינו, וממליץ כיצד להגיב במקרה של פגיעה.
ד"ר צרפתי: "רוב הזוחלים הללו נמנעים בדרך כלל מלבוא במגע עמנו או לתקוף אותנו. גם הצפע, הנחש הארסי היחיד באזורנו, אינו תוקף בדרך כלל, כי אם מתגונן כאשר הוא חש באיום, ולכן התרחקות מהמקום הינה כלל הבטיחות היעיל ביותר".
על מנת למנוע מטרדים ופגיעה מזוחלים:
- יש לשמור על גינות וחצרות הבתים נקיות מעשבים, גרוטאות, פסולת בניה ואזורי מחסה אפשריים לזוחלים.
- מומלץ לשמור על קירות הבתים והחצרות חשופים וללא צמחיה מטפסת.
- הימנעות מהשארת פסולת מזון גלויה, הגורמת להגעתם של מכרסמים אשר מהווים את מזונם העיקרי של הנחשים.
- אין להיכנס לשטח השדות הלא מטופלים.
- במקרה של היתקלות עם נחש אין לנסות ללכוד אותו, יש להתרחק מהמקום ולהתקשר למוקד העירוני 106.
במקרה של הכשה מנחש כלשהו יש לנקוט בצעדים הבאים:
במקרה של פגיעה בבני אדם:
- יש להישאר בקרבת מקום מוצל ורגוע עד כמה שניתן, להימנע מפעילות ולנסות לקבע את האיבר שהוכש.
- יש להזעיק מד"א.
- אין לנסות ללכוד את הנחש המכיש, תמונה בטלפון תספיק על מנת לאתר את סוג הנחש ולהתאים את הטיפול הרפואי להכשה.
- אין לחתוך את אזור ההכשה ו/או למצוץ את הארס מהפצע.
דר' צרפתי:" חשוב לזכור כי חיות המחמד ידועות בסקרנותן, ולכן בכל מקום של אפשרות למגע עם נחשים, יש להשגיח כי הן לא ייפגעו מהכשה מסוכנת. עם זאת, חתולים ידועים כמונעים את הימצאותם של נחשים בסביבה, בשל ערנותם וזריזותם".
במקרה של פגיעה בבעל חיים:
- אם בעל החיים שלכם הוכש על ידי נחש, ובמיוחד אם אזור ההכשה הינו הראש ובקרבת כלי דם מרכזיים, יש לפנות אותו לטיפול רפואי וטרינרי מיידי. במידה ולא ראינו את ההכשה עצמה, ניתן להבחין בה על פי התנהגות החיה אשר תשדר חוסר מנוחה, תיילל מכאב ותקיא. מאוחר יותר ניתן יהיה להבחין בנפיחות משמעותית וכואבת באזור ההכשה.
- ישנה חשיבות למהירות שבה ניתן הטיפול בהכשה – חוסר טיפול מיידי עלול להוביל למותה של חיית המחמד, לעיתים בשל חנק עקב התפתחות של בצקות באזור ההכשה (צוואר ופה).
- אם הנחש מת כתוצאה מהמפגש, יש להביאו למרפאה הווטרינרית המטפלת. אין לנסות ללכוד את הנחש המכיש, תמונה בטלפון תספיק על מנת לאתר את סוג הנחש ולהתאים את הטיפול הרפואי להכשה.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות ברחובות?
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של "ערים"
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באייפון
ננה
וטרינר העירייה כתב כך: " יש לשמור על גינות וחצרות הבתים נקיות מעשבים, גרוטאות, פסולת בניה ואזורי מחסה אפשריים לזוחלים"
ואני שואלת מה בנוגע לשטחים הציבוריים והשטחים הפתוחים שמלאים בעישבייה וגרוטאות???
ליהי
היו צריכים להזמין לוכד ולהתחלק בהוצאה של ה400 שקל.
לא שווה להסתכן בלנסות להוציא אותו לבד, ולהרוג אסור לפי חוק (חיה מוגנת).
העירייה לא חייבת לכם כלום בתוך שטח פרטי כמו שלא חייבים שום דבר בעיריית תל אביב ובמועצות אזוריות לבתים פרטיים במושבים וקיבוצים.
שי
כזה גודל… מעניין איפה היה בשנים האחרונות