בשנה שעברה נערך לראשונה ברחובות מצעד גאווה בהשתתפות למעלה מ-4,000 צועדים וצועדות, באירוע שכלל מעבר לצעדה עצמה גם הופעות ודוכני הסברה. השנה צפוי להיערך בעיר מצעד נוסף ביום חמישי ה-11.7 כחלק מלמעלה מ-25 מצעדים ואירועים שיתקיימו בחודשים הקרובים ברחבי הארץ.
בשנה החולפת, לאחר מצעד גדול מהמצופה ברחובות, התחילה להירקם תרבות ומפגשים גאים במסגרת הפרויקט "קוויר בעיר", בהובלת נעמה הכהן ועלמה קלברמן, מוזיקאיות רחובותיות. חבורת הפעילים שואפת להמשיך ולקדם את חיי הקהילה בעיר וליצור תרבות ושוויון זכויות.
עלמה קלברמן, מוזיקאית ואחת ממארגנות המצעד, אומרת: "בתיכון התחלתי לגלות את עולם הגאווה, בעיקר בתל אביב, אבל רחובות היא הבית שלי ואני לא מתכוונת לוותר על הבית".
בין חברי וחברות הקהילה הבולטים שלוקחים חלק בארגון המצעד נמצאות נעמה הכהן, עלמה קלברמן, רותם ברק מדרור ישראל, אור גרוס מהאחווה הגאה של מכון ויצמן, והרן יקיר מרחובות חופשית.
ברחובות, בשונה מערים אחרות, עדיין אין מרכז לקהילה הגאה, פעילות חינוך והסברה וגם לא גורם ייעודי בעירייה.
"רחובות היא עיר שמורכבת מהרבה מגזרים שחיים זה לצד זה בשלום, אני אוהבת לגור פה, אבל יש עוד דרך ארוכה עד שיהיה שוויון מלא", אומרת רותם ברק, חברת תנועת דרור ישראל.
הרן יקיר מוסיף: "אני מחכה ליום בו לא נצטרך מצעדים כי שוויון זכויות יהיה דבר שבנורמה".
אור גרוס מהאחווה הגאה במכון ויצמן: "בשני המוסדות האקדמיים הבולטים בעיר, ישנן אחוות סטודנטיאליות גאות פעילות ששמות דגש על נראות וזכויות הקהילה בתוך הקמפוס. מצעד עירוני מאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות מקהילת הלהט"ב להרגיש תחושת ביטחון ושייכות לעיר רחובות".
מסלול המצעד, לפי שעה, צפוי להתחיל בתחנת הרכבת בשעה 17:00 ולהסתיים בגן המייסדים במרכז העיר.
מארגני המצעד מסכמים: "כולם מוזמנים ומוזמנות, מכל גיל, מגדר והעדפה מינית".
לדף האירוע בפייסבוק לחצו כאן.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות ברחובות?
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של "ערים"
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באייפון
תגובות