עיריית רחובות משיקה קורס הכשרה לקצבים ועובדי אטליזים. הסיבה, מאות ק"ג של מוצרי מזון מהחי שהושמדו בעיר בחודש האחרון במסגרת ביקורות שנערכו באטליזים, קצביות, מעדניות וחנויות דגים בעיר.
בעקבות הממצאים, עיריית רחובות, באמצעות המחלקה לרישוי עסקים, הכריזה על פתיחת קורס הכשרה לקצבים ועובדי אטליזים, ללא עלות, לשם שיפור איכות המזון ושמירה על בריאות הציבור, ומסלול המשך, בשיתוף מעוף מטעם משרד הכלכלה, לניהול נכון ולהצלחה בעסק. מדובר ב-4 מפגשים בימי ראשון, החל מה-3.11, בין השעות 14:30-10:00. הקורס ללא עלות, ומותנה בהרשמה מראש >> did.li/jY1lC
בעירייה ציינו כי לקראת חגי תשרי, השירות הווטרינרי העירוני של עיריית רחובות תגבר את הביקורות בנקודות מכירה של מוצרי מזון מן החי – בשר בקר, עופות ודגים, כשהמטרה העיקרית – לוודא כי מוצרים אלה הינם ממקור מאושר ומורשה וכי הם מוחזקים בתנאים נאותים ובעלי התוקף הנדרש לשיווק.
במסגרת הביקורות, אשר בוצעו על ידי הרופאים הווטרינרים בנקודות המכירה והשיווק של מוצרי מזון מהחי, אטליזים, קצביות, מעדניות, חנויות דגים ורשתות שיווק, נבדקו איכות וטיב המוצרים, עמידה בדרישות החוק ובסטנדרטים הנדרשים לשמירה על בריאות התושבים בעיר. ב-86 ביקורות שבוצעו, הושמדו כ-472 ק"ג של מוצרי מזון מהחי, אשר אינם ראויים למאכל והשמדתם מנעה את מכירתם וצריכתם.
כחלק מקידום השירות לעובדי אטליזים ושמירה על איכות המזון לתושבי העיר, הוחלט לפתוח קורס הכשרה לקצבים, 'קצב וקולע', ומסלול המשך. התוכנית בנויה משני שלבים: • מפגשים מקצועיים בהנחיית השירות הווטרינרי העירוני בשיתוף משרד הבריאות, במטרה לתת כלים לעבודה נכונה לשמירה על בריאות הציבור ולהטמעת הנהלים העכשוויים. הקורס יחל ב-3.11, ויכלול 4 מפגשים מקצועיים שייערכו בימי ראשון, בין השעות 14:30-10:00. הקורס ללא עלות ומותנה בהרשמה >> did.li/jY1lC פתיחתו מותנית במספר הנרשמים, כמו כן מספר המשתתפים מוגבל.
• מסלול המשך, בשיתוף מעוף ראשל"צ רחובות והסביבה, מטעם הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה, לניהול נכון ולהצלחה בעסק. המפגשים מותנים במספר הנרשמים.
ד"ר אבי צרפתי, הרופא הווטרינר העירוני ומנהל השירות הווטרינרי, אמר: "נמשיך לפקח על עסקים מוכרים מזון מהחי על מנת להבטיח כי לתושבות ולתושבים נמכרים מזונות ראויים ומאושרים לצריכה".
רויטל קורן, מנהלת המחלקה לרישוי וקידום עסקים הוסיפה: "הממצאים מחדדים את הצורך בהקפדה על נהלים ורגולציה מחייבת. נמשיך לשתף פעולה עם השירות הווטרינרי כדי להבטיח שהעסקים בעיר עומדים בדרישות הרישוי ומספקים מוצרי מזון לתושבי העיר באיכות הגבוהה ביותר. פתיחת קורס ההכשרה לקצבים היא צעד נוסף וחשוב שאנו נוקטים לשיפור השירות ולשמירה על בריאות הציבור. אנחנו רואים בקורס הזדמנות להעניק כלים מעשיים וידע עדכני שיבטיחו את איכות העבודה ועמידה בסטנדרטים. בנוסף, הקצבים שישתתפו בקורס ירוויחו ממסלול המשך, לניהול נכון ולהצלחה בעסק".
זהר בלום, סגן ראש העירייה, ומחזיק תיק שפ"ע ואיכות הסביבה, הדגיש: "שיתוף הפעולה בין המחלקות השונות בעירייה חשוב להבטחת בריאות הציבור. הביקורות מבהירות את הצורך בהכשרה מקצועית לקצבים בעיר ויוזמה מבורכת כמו הקורס הנ"ל הוא צעד חשוב קדימה".
תגובות