הפתעה על שולחן החג. תירוש כרמל, מהמותגים הוותיקים והמוערכים בישראל, מגיע אל שולחן החג בתפקיד חדש עם סדרת קינוחים טעימים וייחודיים פרי שיתוף פעולה קולינרי עם השף אבי ביטון.
קינוחי תירוש כרמל החדשים עשויים ממיץ הענבים האהוב, המיוצר מ-100% ענבים טריים, ללא תוספת מים וסוכר וללא תוספת חומרי טעם וריח או צבעי מאכל.
קולקציית הקינוחים כוללת 3 קינוחי פרווה:
עוגת תירוש כרמל – Take of על הקינוח הנוסטלגי – עוגת תפוזים בחושה המוכרת, המככבת עד היום בבתים רבים. מדובר בעוגה בחושה, פשוטה להכנה, שבמרכזה מיץ תירוש כרמל.
ח'לבס תירוש כרמל – קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון.
רפאלו תירוש כרמל – קינוח יוקרתי ומרשים של כדורי שוקולד לבן, תירוש וקוקוס עם אגוז לוז במרכז, שטעמו מתפוצץ בפה.
ניתן לרכוש את קינוחי תירוש רוזה בסניפי מעדניית סוליקה במחיר 35 שקלים לעוגה, 33 שקלים לחלבס ו-39 שקלים לרפאלו, או להכין בעצמכם על פי המתכונים המצורפים:
עוגת תירוש כרמל
המצרכים מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל2 תבניות אינגליש קייק. (עוגת פרווה)
מצרכים:
4 ביצים L
1 וחצי כוסות או 300 גרם סוכר לבן
1 כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
1 כף גרידת תפוז
1 כוס או 240 מ"ל תירוש כרמל
2 וחצי כוסות או 350 גרם קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס תירוש כרמל להרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים).
אייסינג תירוש :
3 כפות אבקת סוכר
שלוש כפות תירוש כרמל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ותירוש כרמל לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס תירוש כרמל בעזרת כף, באופן אחיד.
מערבבים את חומרי האייסינג ומשהים ל-20 דקות ומוזגים על העוגה.
כדורי שוקולד תירוש כרמל בציפוי קוקוס (רפאלו)
מצרכים:
200 גר שוקולד לבן
100 מ"ל תירוש כרמל
150 גר קוקוס
אגוזי לוז קלופים למילוי
מעט קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
מחממים את תירוש כרמל ויוצקים על קוביות השוקולד ומערבבים היטב עד שהכל נמס מוסיפים את הקוקוס מערבבים ומקררי לשעתיים במקרר.
בעזרת ידיים רטובות לוקחים מעט מהתערובת שמים אגוז לוז ומגלגלים מעט מצפים בקוקוס ושומרים בקירור.
חלבס תירוש כרמל
מרכיבים:
350 גר סולת
200 מיל שמן
1 ליטר תירוש כרמל
200 גר דבש
200 גרם סוכר
3 מקלות קינמון
50 גר אגוזי לוז קלופים
50 גר חמוציות
אופן ההכנה:
לטגן את הסולת עם השמן. להביא לרתיחה את שאר המרכיבים לשפוך על הסולת ולבשל 10 דק בחום נמוך עד הסמכה. להוציא את מקלות קינמון לשים בתבנית לקרר 5 שעות ולחתוך לקוביות.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות ברחובות?
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של "ערים"
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באייפון
תגובות