סלט עגבניות צבעוני עם קוביות לחם
המרכיבים:
כ-15 עגבניות שרי אדומות
כ-15 עגבניות שרי צהובות
כ-15 עגבניות שרי ליקופן (בעלות הגוון הירוק הכהה)
1 בצל סגול גדול
1 פלפל ירוק חריף
1/2 צרור עלי כוסברה
4 פרוסות עבות של לחם אחיד
מטחנת מלח עם תערובת בסגנון איטלקי
מיץ מלימון אחד
שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את 4 פרוסות הלחם האחיד לקוביות גדולות. מזלפים שמן זית על קוביות הלחם ומכניסים לתנור להזהבה קלה בלבד. בינתיים חותכים את עגבניות השרי בשלושת הצבעים לחצאים ושמים בקערה. פורסים את הבצל הסגול וחותכים את הפרוסות לחצאי עיגולים. מוסיפים לקערת העגבניות. חותכים את הפלפל הירוק החריף לטבעות ומוסיפים לעגבניות. קוצצים את הכוסברה באופן גס ומוסיפים גם כן לקערת הסלט. יוצקים לקערה מיץ מלימון אחד ומערבבים. מוציאים מהתנור את קוביות הלחם הקלויות ומוסיפים לסלט. מתבלים ב-2-3 סיבובים ממטחנת מלח הים עם תערובת התבלינים בסגנון איטלקי ומערבבים קלות.
המתכון באדיבות שף אבי ביטון ל'מלח הארץ'
סלט עם פניני מיני קרקר
המרכיבים:
קערה עמוקה ורחבה לסלט
קערית ערבוב לרוטב
1 חבילת פניני מיני קרקר בטעם המועדף
לבבות חסה \ חסה חתוכה לאורכה
1 גזר מקולף לרצועות בעזרת קולפן
1 כוס עגבניות שרי
2 בצל ירוק קצוץ
1 מלפפון פרוס לטבעות
כוס צנוניות חתוכות לחצאים
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
2 ביצים קשות חצויות
לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
1 כף סילאן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד. שמים בקערה הגדולה את הירקות ומערבבים עם הרוטב. מסדרים מעל גבינה בולגרית ומפזרים את פניני מיני קרקר על הסלט. מסדרים את הסלט בקערה יפה ומניחים את הביצים הקשות כשהן חצויות.
המתכון באדיבות חברת כרמית
רוטולו – עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה
המרכיבים:
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
שמן זית להברשה
למלית:
2 כוסות תרד קצוץ מאודה
1 בצל קטן קצוץ מטוגן
400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה
100 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס בזיליקום קצוץ
מעט פלפל שחור גרוס
כפית מלח
לציפוי:
250 מ"ל שמנת לבישול
2 צנצנות של רוטב ארביאטה \ בזיליקום \ נפוליטנה של "ברילה"
150 גרם גבינת פרמז׳ן מגוררת
אופן ההכנה:
מבשלים את דפי הלזניה כ-6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני. מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו. מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה. מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת בנייר אפייה (רצוי עגולה) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה. מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות ב-180 מעלות. מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.
המתכון באדיבות אינס ינאי
חמין ספגטי עם אסאדו, ערמונים וטימין
המרכיבים:
תבנית עמוקה לאפייה מלבנית
נייר אפייה
1 צנצנת רוטב ברילה בזיליקום
1 חבילת ספגטי בוקטיני (ספגטי מס' 9) של ברילה
5 יחידות אסאדו חתוכות עם העצם
7 שיני שום
5 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לרבעים
כפית מלח
200 גרם ערמונים
כפית פלפל שחור גרוס
כף גדושה פפריקה
מים לכיסוי הפסטה
3 כפות טימין – רק העלים
אופן ההכנה:
מבשלים את הספגטי ומסננים. במחבת מניחים שמן זית, רבעי בצלים ואת האסאדו, מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים ומניחים את המחבת בצד. מערבבים בקערה את הספגטי עם צנצנת הרוטב, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין. בתבנית מלבנית משומנת – רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהספגטי, מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל. מכסים בשאר הספגטי. מכסים במים עד לכיסוי הספגטי. עוטפים בנייר אפייה שמעליו נייר כסף. אופים בתנור בחום של 130 מעלות ללילה, או לכ-7 שעות.
המתכון באדיבות אינס ינאי
פיצדייה (פיצה – טורטייה)
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 עלי טורטיה בקוטר 25 ס"מ מאסטר שף
200 גרם גבינה צהובה/ מוצרלה מגוררת
זיתים מגולענים / בצל מטוגן / פטריות / תירס
לרוטב העגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות מאסטר שף
1 רסק עגבניות קטן מאסטר שף
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
חצי כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה:
מבשלים את חומרי הרוטב בסיר 10 דקות, ליצירת רוטב במרקם סמיך. מניחים טורטיה במחבת חמה, מורחים עליה את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות ומניחים טורטייה שנייה. קולים משני הצדדים עד שהגבינה נמסה. מגישים חם, כאשר אפשר להכין כמה קומות.
המתכון באדיבות מותג מאסטר שף
מרק פתיתים בצורת כוכבים
המרכיבים:
חצי חבילת פסטת פתיתים של ברילה
2 גזרים
2 קישואים \ זוקיני גדולים
1 גבעול סלרי קצוץ
200 גרם קוביות חזה עוף
2 שמיר קצוץ
1 גמבה אדומה
1 כוס פרחי כרובית קטנים
1 בצל מגורר
כפית מלח
חצי כפית כורכום
כף שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את הגזרים, הקישואים והפלפל לעיגולים, משולשים וריבועים. בסיר עמוק מניחים כף שמן זית, כפית שמיר קצוץ , סלרי קצוץ דק , בצל מגורר וקוביות עוף. מוסיפים את הירקות והמלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-25 דקות. מוסיפים חצי חבילת פסטה כוכבים, מבשלים 6 דקות, מכבים ומכסים ל-5 דקות נוספות.
המתכון באדיבות אינס ינאי
ספגטי בולונז בסיר אחד
המרכיבים:
1 חבילת ספגטי של ברילה
300 גרם בשר בקר\ פרגיות טחון.
1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז של ברילה.
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס יין אדום
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
מים חמים עד כ- 3 ס"מ מגובה הספגטי – כשלוש כוסות .
אופן ההכנה:
בסיר סוטאז' מניחים שמן זית ובצל קצוץ, ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר, הפטריות ושיני השום. מטגנים הכל יחד כ-7 דקות עד שהבשר משנה צבעו, ומנמיכים את האש. מוסיפים לסיר את צנצנת הרוטב, את הספגטי, הבזיליקום, היין, המלח, הפלפל והפפריקה. מוזגים על הכל מים רותחים עד כ-3 ס"מ מגובה הספגטי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי כ-20 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והספגטי מתרכך.
המתכון באדיבות אינס ינאי
סירות לחמנייה במילוי שקשוקה
המרכיבים:
4 לחמניות עגולות / לחמניות חלה / לחמניות מאורכות
4 כפות שמן זית
2 צנצנות רוטב שקשוקה של קנור
150 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
100 גרם גבינה צהובה – לא חובה
4 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
10 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
מרוקנים את פנים הלחמניות ומורחים בעזרת מברשת את דפנות הלחמנייה (מבפנים) בשמן זית. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות. ממלאים כל לחמנייה ברוטב לשקשוקה עד 3/4 גובה ושוברים מעל ביצה. מפזרים גבינה בולגרית וגבינה צהובה מסביב לחלמון, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבון של הביצה הופך משקוף ללבן. מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים. אפשר לפזר מעל מעט צ'ילי גרוס.
המתכון באדיבות רחלי קרוט, לקנור
לזניות אישיות
המרכיבים:
12 עלי לזניה של ברילה
1 צנצנת רוטב פומדורו של ברילה
12 פרוסות חציל צלויות בתנור או מטוגנות
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם זיתים שחורים מגולענים
שמן זית לשימון תבנית שקעים
אופן ההכנה:
מבשלים את עלי הלזניה במים רותחים עד לריכוך, מייבשים על מגבת וחוצים לשניים. משמנים תבנית שקעים ומניחים בכל שקע כף רוטב, מניחים מעל 2 חצאים של עלי לזניה ובתוכם מניחים רוטב, חציל, רוטב וגבינה מפזרים מעל זיתים. אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.
המתכון באדיבות חברת ברילה
פסטה ירוקה – ולא מקנאה
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 חבילת פסטה טרטליוני (500 גרם) של ברילה מבושלת לפי הוראות היצרן
3 זוקיני חתוך דק
2 בצל ירוק חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
3 כפות שמן זית
צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)
6 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לפסטו:
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור בזיליקום
1/2-3/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קלופות
4 כפות גרעיני חמנייה קלויים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט:
חופן גרעיני חמנייה קלויים
4 כפות גבינה צפתית מפוררת
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד, ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות. מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני. מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחדיו. מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד דקותיים. מסירים מהאש, מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.
המתכון באדיבות מאיה דרין
טורטיות ממולאות בקרם גבינת שמנת עם תותים
המרכיבים (ל-6 מנות):
6 עלי טורטייה מקמח לבן מאסטר שף
חמאה לטיגון
לקרם גבינה:
1 גביע גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת)
6 תותים קצוצים (לא חובה)
50 גרם אבקת סוכר
קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
להגשה:
תותים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מכינים קרם גבינה: מערבבים מסקרפונה עם תותים, אבקת סוכר, קליפת לימון ותמצית וניל. מסדרים שישית מכמות קרם הגבינה לרוחב כל עלה טורטייה ומגלגלים. מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הגלילות עד להזהבה. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר וגם פרוסות תותים לקישוט.
המתכון באדיבות מותג מאסטר שף
לזניית שוקולד
המרכיבים:
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
200 גרם שוקולד
250 גרם חמאה
3 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%
2 כוסות חלב
4 כפות סוכר
תבנית מלבנית 30X20
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)
אופן ההכנה:
ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט. מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב. מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד. מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים). מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה. בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה. יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת.יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק ויוצקים מעל הלזניה. מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.
המתכון באדיבות מאיה דרין
תגובות