האם הפעם, בניגוד לניסיונות העבר, תכנית ההתחדשות העירונית בשכונת כפר גבירול ברחובות תמושש? מה עומד בדרכה של התכנית ומה סיכוייה לצאת לפועל? לדברי היזמים שעומדים מאחורי התכנית, קצב ההתקדמות מספק ובהחלט נרשמת אופטימיות בנושא.
לבניית תכנית ההתחדשות העירונית של כפר גבירול חברו 2 חברות: 'אדם שוסטר' ו'א.נ.י'. בכדי שהתכנית תמומש, נדרשים לפחות 80 אחוז מהתושבים לחתום על הסכמה בצורת שטר מכר. עד כה 20 אחוזים מתושבי השכונה חתמו ולדברי עמית נשרי, בעל חברת 'א.נ.י' ומיזמי התכנית, "אנו צופים שתוך כ-5 חודשים נשיג קרוב ל-100 אחוז חתימות ושתוך כשנתיים וחצי התכנית תצא לפועל. בקרוב נקיים בשכונה כנס חתימות נוסף".
יש לציין כי התכנית נמצאת על שולחן העירייה לאישור, אלא שאת האישור הסופי מוסמכת לתת רק הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. אמיר ירון, מחזיק תיק ההתחדשות העירונית בעיריית רחובות, מסביר: "אני מאמין שבקרוב ממש תיערך בעירייה ישיבה בנושא הזה".
נשרי: "הגשנו לעירייה את כל התכניות שצריך בשביל לייצר תכנית בניין עיר תקינה, כולל סקר עצים לשם שמירה על ערכי הטבע, אדריכלות, בדיקה שמאית, תכנית נוף ופיתוח, תיאום תשתיות ותכנית תחבורה. בשנתיים האחרונות השקענו בתכניות כמיליון וחצי שקלים".
המחלוקת בין העירייה ליזמים נסובה על שאלות דוגמת כמה יחידות דיור יאושרו והאם יימצא פתרון לעומסי התנועה בסביבה, אולם גם היזמים וגם בעירייה אופטימיים ביחס לפתרונות.
נשרי: "אנו לא נוכל להסתפק בפחות מסביבות ה-2,200 יחידות דיור, אחרת הפרויקט לא יהיה כלכלי עבורנו. כרגע בעירייה מוכנים להציע פחות".
אמיר ירון: "העירייה מסכימה ל1,800 יחידות דיור, אבל אני מאמין שאם היזמים יגיעו לסף החתימות הנדרש זה לא מה שיפוצץ את העניין ונגיע לעמק השווה. הבעיה היותר קריטית היא מתן פתרון לעומסי התנועה. גם כפי שהמצב כעת, לפני העלייה בצפיפות הצפויה מהתכנית, אנשים פונים אלי בתלונות שבבוקר אי אפשר לצאת מהשכונה".
העירייה והתושבים רואים בחיוב את הרצון להתחדשות העירונית בשכונה?
ירון: "התכנית חשובה וראויה".
נשרי: "התגובות של התושבים טובות וההתרשמות היא שאנשים מחכים לתכנית בכיליון עיניים. זה מתבקש. באופן כללי, התחדשות עירונית היא הדבר הבא בתחום הנדל"ן בארץ. בשנים הקרובות התחדשות עירונית תהווה כ-35 אחוז מהבנייה הצפויה בישראל".
לנוכח ניסיונות העבר הכושלים להתחדשות עירונית בשכונה, נשאלת השאלה האם הפעם התכנית אכן תצא אל הפועל והאם החברות היזמות מתאימות למשימה ויכולות לה?
נשרי: "חברנו למיזם ההתחדשות שתי חברות שלכל אחת מהן החוסנים הייחודיים לה. 'אדם שוסטר' הם חברה מאוד יציבה עם חוסן פיננסי יוצא דופן וניסיון קבלני ויזמי של 40 שנה. א.נ.י מתמחה בהתנהלות מול דיירים ובתהליכים הסטטוטוריים של רישוי ותב"ע. לחברות פרויקטים שכבר יצאו לפועל בתחום ההתחדשות העירונית. ביחד שתי החברות מייצרות את התכנית הכי אמיתית, ישרה ומדויקת, שהיא גם מהירה ככל הניתן ועניינית. אנו לא באים לעירייה עם מספרים הזויים ומנסים לעשות כל מיני פוילישטיקים, ובטח שלא מנסים בכוח להרוויח על חשבון הגב של הדייר. מה שעומד לנגד עינינו הוא קודם כל הדייר, עוד הרבה לפני העירייה או הוועדה המחוזית, כי אם הדייר לא ירצה או יחשוש או שלא ישתלם לו, זה פשוט לא יקרה. אצלנו כל אחד מאנשי הצוות היה בעצמו דייר בתכנית התחדשות ומכיר את החוויה. השקיפות והאמינות מול הדיירים מנחה אותנו".
אמיר ירון: "נראה שבניגוד למה שקרה בעבר, לחברות היזמות יש נחישות ויצירתיות שבלעדיה אי אפשר היה לקדם את התכנית. החברות משקיעות בתכנית מאמץ גדול ורציני. אני מאמין ומקווה שהפעם זה יצליח".
תגובות